Info

Regelmatig wandelen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolniveau, vermindert de kans op osteoporose, hart- en vaatziekten, suikerziekte en andere chronische aandoeningen waaronder zelfs sommige vormen van kanker.

Het zorgt voor een vertraging van het verouderingsproces en een betere levenskwaliteit op hogere leeftijd.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat wie regelmatig wandelt zich beter in zijn vel voelt.

Wandelen is een sport voor jong en oud, met of zonder gezelschap, het is eenvoudig, het kost weinig, het kan op elk moment van de dag en waar je maar wil.

De belasting op de botten, spieren en pezen is beperkt, waardoor de kans op blessures minimaal is.

 

 

Sportief wandelen of stevig doorstappen biedt naast alle reeds genoemde voordelen voor de gezondheid volgende pluspunten:

Door de extra calorieverbranding en spierontwikkeling helpt deze sport om gewicht te verliezen of op het streefgewicht te blijven.

Door de hogere intensiteit help je tevens je conditie snel op een hoger peil te brengen. Je zult ervaren dat activiteiten in uw dagelijks leven zoals het lopen van trappen, poetsen, in de tuin werken, … minder vermoeiend worden. Daarnaast zal je merken dat je steeds meer plezier krijgt tijdens je wandeltrainingen en dat je je na elke training energieker voelt en de stress van het dagelijkse leven beter aan kunt.